Miért vigyük a kutyánkat kozmetikushoz?

Kutyánk folyamatos ápolása nem csak a szép megjelenés miatt, hanem kutyánk egészségének megőrzése miatt is nagyon fontos. Az elhanyagolt, csomós, összeragadt szőrzet vagy a túlzottan megnőtt karmok egyaránt rossz hatással lehetnek kutyánk közérzetére és egészségére, így érdemes időnként kutyakozmetikushoz elvinnünk kedvencünket. Egy komplett kezelés tartalmazza a szőrbontást, a nyírást vagy trimmelést, a tappancs szőrtelenítését, karomvágást, fültisztítást, fürdetést és a bűzmirigy kezelést.

Milyen gyakran érdemes elvinni a kutyánkat kozmetikushoz?
Természetesen ez függ a kutya fajtájától és a szőrzetétől is. Egy rövid szőrű kutya esetén általában elég, ha évszakonként elvisszük kozmetikushoz, viszont hosszabb szőrű kedvenceinket, például egy bichont érdemes akár havonta nyírni, valamint kétnaponta fésülni is, hogy a szőre ne csomósodjon, illetve ne álljon össze. Minden fajta kutya esetén célszerű rendszeresen ápolni, átfésülni otthon is kedvencünk bundáját, így az elhalt szőröket el tudjuk távolítani.

5D ultrahang vizsgálat

A terhesség ideje alatt fontos elvégezni különböző ultrahang vizsgálatokat, hiszen a vizsgálatok segítségével még időben felismerhetőek bizonyos elváltozások. Az ultrahang vizsgálatok sugármentesek, teljesen biztonságos és megbízható eljárások, valamint bármikor megismételhetőek és gyors diagnózist adnak. A kilenc hónap alatt a magzat elhelyezkedését, a lepény helyét, a magzat egészséges fejlődését, a magzatvíz mennyiségét és a méhen belüli veszélyezettséget is tudjuk vizsgálni. A hagyományos 2D-s felvételek után napjainkban már 3D, 4D, illetve 5D-s ultrahang vizsgálatra is lehetőségük van a kismamáknak.

Miben más az 5D ultrahang vizsgálat?
Az 5D ultrahang vizsgálat egy olyan forradalmi újdonság, amely lehetővé teszi, hogy a terhesség alatt rendkívül jó felbontásban, a magzat bőréhez hasonló rózsaszín, élethű képet lássunk a magzatról, a fény-árnyék hatással pedig térben ábrázol. Az elmentett képeket 3 dimenzióban tekinthetjük meg egy 3D szemüveggel, melyek 180 fokban kifordíthatóak, így jobban látható és elemezhető a magzat. Igazán jól sikerült képek akkor készülhetnek, ha jó a magzat fekvése, elegendő a magzatvíz mennyisége, illetve elegendő nagyságú a magzat. Az 5D ultrahang vizsgálattal minden eddiginél pontosabban lehet követni a magzat fejlődését, sokkal precízebb méréseket végezhetünk a terhesgondozás során.
A vizsgálat ugyanúgy történik mint a 2D, 3D, vagy 4D-s ultrahang vizsgálatok, viszont ennél az eljárásnál nem csak egy 3D-s képet láthatunk a magzatról, hanem lehetőség van 3D-s élő nézetben nyomon követni a magzat mozdulatait is.

Mikor ajánlott elmenni 5D ultrahang vizsgálatra?
Az 5D ultrahang vizsgálatot már hamar, a terhesség megállapítása után is el lehet végeztetni, de amíg nem alakultak ki a magzat vonásai, nem túl sokat láthatunk belőle. A nagyon előrehaladott terhességnél pedig már kevés helye van a magzatnak mozogni, sokszor eltakarja a kezével vagy a lábával az arcát, így szintén nem lesz olyan látványos a vizsgálat. Érdemes a terhesség 26-34. hetében elmenni 5D-s ultrahangra, ugyanis ebben az időszakban már látszódnak a magzat vonásai, grimaszol és gesztikulál, van elegendő magzatvíz is és a hasfal sem túl vastag, ezáltal a kép látványos és jó minőségű lesz.

Mire érdemes figyelni az ultragang előtt?
A babamozi előtt érdemes elegendő folyadékot inni, mivel a telt hólyag megkönnyíti a vizsgálatot végző orvosoknak, hogy jobb felvételeket készítsenek. Ajánlott ilyenkor a csokoládé, a kakaó vagy a hideg szénsavas üdítők fogyasztása, hiszen ezek egyaránt segítenek felébreszteni a magzatot, így még érdekesebb felvételek készülhetnek. Amennyiben a kismama sétálgat egy kicsit a vizsgálat előtt, nem csak felébredhet a magzat, hanem a pozícióján is változtathat.

A szülők számára nagyon érdekes és látványos lehet az 5D ultrahang vizsgálat, hiszen egy nagyon jó minőségű, élvezhető képet láthatnak a magzatról, amely egy felejthetetlen, örök élményt biztosít számukra. Az angyalfoldi.info oldalon, az egészség kategóriában megtalálhatja azokat a partnereinket akik 5D ultrahang vizsgálattal, illetve számos egyéb egészségügyi problémával is foglalkoznak.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2018 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák